Buscar este blog

sábado, 22 de diciembre de 2012

Els hotelers confien d’aconseguir bons nivells d’ocupació durant les festes de Nadal, especialment la segona setmana.


El balanç de les reserves tancades fins al moment permet al sector afrontar amb optimisme un dels moments clau de l’any. Així, per a la setmana vinent s’estima que la majoria d’establiments assoliran xifres d’entre el 80 i el 85% d’ocupació, una dada que s’incrementarà encara més de cara a la primera setmana del 2013, quan en alguns casos s’arribarà fins al 90%.
    Així ho ha explicat al Diari el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, que parla de “bones perspectives” per aquests dies festius. De confirmar-se les dades se situarien a un nivell similar a l’aconseguit durant el Nadal de l’any passat. En aquest sentit, el directiu de l’entitat empresarial va posar en relleu que, a diferència d’altres moments importants pel que fa a l’afluència turística, es considera que les dades que surten de les reserves no han de patir excessius increments a conseqüència del client de darrera hora, que sí que representava un impuls fort en ponts com el del Pilar o el de la Puríssima.
    I és que Julian va manifestar que Nadal és, en aquest sentit, una època especial durant la qual els turistes acostumen a tenir-ho tot força planificat. “Tothom té clar on vol anar per aquestes festes i s’avança la reserva”, argumenta el dirigent de la Unió Hotelera.
    El sector afronta, doncs, amb optimisme les dates nadalenques. La informació sobre reserves contribueix a suscitar aquesta sensació positiva. Les peticions d’habitacions van començar a arribar amb força als establiments els dies previs al pont de la Puríssima, quan les fortes nevades que van caure aquella setmana van permetre esvair els dubtes que poguessin tenir els potencials clients.
Si amb alguna paraula haguessin de definir els empresaris adherits a la Unió Hotelera la primera setmana de vigència de la prohibició de fumar als espais públics aquesta és, segons el seu portaveu, Oscar Julian, tranquil·litat. És el que es desprèn de les consultes efectuades entre els diferents associats. “Ens consta una normalitat absoluta. No s’ha detectat cap problema ni conflicte”, va explicar al Diari el responsable de l’entitat, que no creu, però, que sigui encara el moment per valorar les conseqüències econòmiques que pot tenir la nova legislació. Al seu entendre, per poder fer un balanç s’haurà d’esperar a final de l’hivern i comparar amb l’any passat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario